'Grote ster' Ziyech schiet zichzelf in rijtje met Ronaldo en Neymar

Reacties

Hakim Ziyech werd in Turkije aangewezen als de grote uitblinker bij Galatasaray. De Turkse topclub hield Manchester United op een gelijkspel, waardoor plaatsing voor de knock-outfase van de Champions League binnen handbereik ligt.

'Grote ster' Ziyech schiet zichzelf in rijtje met Ronaldo en Neymar
© Pro Shots
Galatasaray
Galatasaray
3 - 3
Manchester United
Manchester United

Door de UEFA werd Ziyech verkozen tot Man of the Match. De voormalig speler van Heerenveen, FC Twente en Ajax speelde een belangrijke rol met twee rake vrije trappen. 'Hij was zeer effectief, gaf uitstekende passes en creëerde diverse kansen. Daarnaast was hij tweemaal trefzeker en gaf hij een assist', zo luidde de beoordeling van de UEFA-rapporteur.

Met zijn treffer schoot Ziyech zich in een rijtje met Cristiano Ronaldo en Neymar. Hij was de derde speler in de geschiedenis van de Champions League, die twee doelpunten maakte uit een directe vrije trap. Ronaldo deed dat in 2009 tegen FC Zürich en Neymar in 2018 tegen Rode Ster Belgrado. Daarnaast was Ziyech verantwoordelijk voor het honderdste doelpunt van Galatasaray in 2023.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zijn prestaties werden ook breed uitgemeten in de Turkse media. 'Ziyech werd de grote ster', schreef Fanatik. 'De vrijentrappenkunst van deze succesvolle speler liet zijn sporen na vanavond. Dat was echter nog niet genoeg voor hem. Hij gaf ook nog een stijlvolle pass bij de gelijkmaker van Kerem Aktürkoglu en werd de man van de wedstrijd.'

Zelf was Ziyech na afloop niet erg bezig met zijn uitverkiezing. Hij legde de focus vooral op het volgende CL-duel met FC Kopenhagen. 'Dit wordt een van de wedstrijden van het seizoen. Net als vandaag wordt het superbelangrijk. Maar dat duel met Kopenhagen wordt nóg belangrijker. We hebben het in eigen handen en als we doen wat we moeten doen, dan plaatsen we ons voor de knock-outfase.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
5
1
0
12-6
+6
16
2
FC Kopenhagen
6
2
2
2
8-8
0
8
3
Galatasaray
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
Manchester United
6
1
1
4
12-15
-3
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.