Grote frustratie bij Van Dijk na blamage Southampton

Virgil van Dijk kon met zijn treffer in blessuretijd niet voorkomen dat Southampton werd uitgeschakeld in de Europa League. De Engelsen wisten in eigen huis niet te winnen van het Israëlische Hapoel Beer Sheva (1-1).

'Ik ben enorm teleurgesteld, met name over hoe we die goal tegenkrijgen', baalt Van Dijk op de clubsite van The Saints. Southampton had aan een 0-0 gelijkspel genoeg om Hapoel op basis van het doelsaldo onder zich te houden. Toen Maor Bar Buzaglo een kwartier voor tijd echter de score opende namens de bezoekers gingen de alarmbellen af bij de thuisploeg. 'We kunnen dat niet laten gebeuren, zeker op dit niveau. We zijn uiteraard bijzonder gefrustreerd', aldus de verdediger, die eerder uitkwam voor onder meer FC Groningen.

Omdat het heenduel in Israël in 0-0 was geëindigd, moest Southampton na de 0-1 twee keer scoren om niet op basis van het onderlinge resultaat te worden uitgeschakeld. De treffer van Van Dijk in de 91ste minuut kwam te laat voor de Engelsen. 'We wilden gewoon winnen, want als je voor een 0-0 gaat, gaat het de verkeerde kant op. We hebben genoeg kansen gehad, maar waren niet scherp genoeg, dus ik ben zeer teleurgesteld op dit moment.'

In een poule met Southampton en Internazionale gaan Sparta Praag en Hapoel Beer Sheva door naar de volgende ronde. Van Dijk, die bij afwezigheid van José Fonte de aanvoerdersband droeg, is duidelijk: 'We moeten deze wedstrijd eens goed terugkijken en ons enorm verbeteren richting zondag, wanneer er een grote wedstrijd voor ons op het programma staat (Middlesbrough thuis, red.).'