media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Groninger Bacuna wordt collega van Vlaar in Engeland

Groninger Bacuna wordt collega van Vlaar in Engeland

Leandro Bacuna maakt een opvallende carrièremove. De 21-jarige middenvelder van FC Groningen tekent een driejarig contract bij Aston Villa.

Villa was achter de schermen al maanden bezig om de controlerende middenvelder aan te trekken. Pas deze week kwamen ze tot een akkoord met FC Groningen en waarschijnlijk vandaag nog (donderdag) wordt de geboren Groninger gepresenteerd.

Bacuna, die in Groningen nog een contract had tot de zomer van 2015, tekent voor drie seizoenen bij de club van Ron Vlaar. Over het transferbedrag is vooralsnog niks bekend. Wel hebben de Groningers naast een afkoopsom ook een oefenduel met Aston Villa bedongen. Dat duel zal waarschijnlijk volgend jaar worden gespeeld.

Bacuna debuteerde op 30 augustus 2009 voor FC Groningen. In dat duel verving hij in de 76ste minuut Koen van de Laak. Vervolgens speelde Bacuna nog 108 duels namens de Trots van het Noorden en werd hij meerdere keren geselecteerd voor Jong Oranje.

Afgelopen seizoen beleefde Bacuna een wisselvallig jaar. Onder trainer Robert Maaskant was hij pas in het slot van het seizoen zeker van een basisplaats. (Stef de Bont)

Laatste nieuws