Groningen wil ook na dit seizoen verder met Sankoh

Gabril Sankoh kan bij FC Groningen rekenen op contractverlenging. De huidige verbintenis van de 26-jarige verdediger uit Sierra Leone loopt af na dit seizoen. 'Het is allemaal nog prematuur, maar wij willen graag met Sankoh verder en gaan binnenkort in gesprek', bevestigde Henk Veldmate, technisch manager van FC Groningen, tegen Voetbal International.

Groningen wil ook na dit seizoen verder met Sankoh

De clubleiding gaat binnenkort in gesprek met Sankoh en diens zaakwaarnemer Alex Kroes van de Sport Entertainment Group. Hij kwam als vluchteling naar Nederland vanwege het wapengekletter in zijn land. Vervolgens kreeg hij asiel in Nederland. In 2004 debuteerde Sankoh bij Telstar in het betaalde voetbal. Na één jaar vertrok hij naar FC Groningen, waar hij snel uitgroeide tot een vaste waarde in het elftal van trainer Ron Jans. Tot nu toe speelde hij 156 competitieduels.

In de beginfase van dit seizoen kwam Sankoh in aanvaring met Jans. Hij liep boos weg van de training nadat hem duidelijk was geworden dat hij in de volgende competitiewedstrijd (thuis tegen PSV) geen basisplaats zou krijgen. De coach was in die periode niet tevreden over de prestaties van zijn speler. Sankoh heeft het inmiddels weer uitstekend naar mijn zin bij Groningen, hoewel hij ookl eens liet doorschemeren open te staan voor een Engelse club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen