Groningen wijst eerste bod Aston Villa op Chery af

Reacties

FC Groningen heeft een eerste bod van Aston Villa op Tjaronn Chery afgeslagen. Net als de eerdere concrete toenadering van het Chinese Ghuangzhou R&F voldeden de Engelsen niet aan de eisen van de bekerwinnaar, die naar verluidt een bedrag van tussen de drieënhalf en vier miljoen euro wil ontvangen voor de 27-jarige middenvelder.

Groningen wijst eerste bod Aston Villa op Chery af

De kans is groot dat Villa zich niet neerlegt bij de afwijzing van Groningen en nog met een tweede bod komt. De werkgever van voormalig FC Groningen-middenvelder Leandro Bacuna en – nog voor één dag – Ron Vlaar is momenteel de enige club die zich bij De Trots van het Noorden heeft gemeld voor Chery, die met tal van clubs in verband wordt gebracht en nog een contract voor één jaar heeft.

Chery is bij de keuze voor zijn nieuwe werkever kieskeurig. Zo sloeg hij een riante aanbieding van Seattle Sounders al af, omdat hij in Europa wil blijven voetballen. Ook clubs als Lazio, Galatasaray en Werder Bremen informeerden volgens zaakwaarnemer Ersin Akan naar de Haagse linkspoot, al heeft Werder bij monde van manager Thomas Eichin inmiddels laten geen interesse te hebben.

Chery heeft er zelf geen geheim van gemaakt zijn uitstekende seizoen in Groningen te willen verzilveren. Door afgelopen seizoen liefst zeventien keer te scoren was de ex-speler van ADO Den Haag en FC Twente ook al lid van de selectie van bondscoach Guus Hiddink, maar tot een debuut voor Oranje kwam het niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.