Groningen verzuimt Sparta te kloppen in Rotterdam

Sparta Rotterdam en FC Groningen hervatten de competitie beide met een punt en een 1-1 gelijkspel. Daarover mogen de Groningers zichzelf verwijten maken.

FC Groningen was zonder twijfel de beste ploeg op Het Kasteel. De mannen van coach Ron Jans maakten van begin af aan duidelijk voor de drie punten naar Spangen te zijn gekomen. Sparta beperkte zich tot reactievoetbal. Alleen in de laatste tien minuten domineerde het elftal van coach Foeke Booy, in de hoop alsnog de drie punten op te eisen.

Dat zou onterecht zijn geweest gezien het voorafgaande spelbeeld en de dominantie van de bezoekers. Maar FC Groningen was vooral zelf schuldig aan het gelijkspel. Want de bezoekers hadden enorme moeite met scoren. In de eerste helft misten Gonzalo Garcia-Garcia en Goran Lovre grote kansen en na de 1-1 waren Marcus Berg en opnieuw Lovre dicht bij nieuwe Groningse treffers. De 1-1 in de maak Groningen was in de 48ste minuut nog wel op een verdiende voorsprong gekomen. Danny Holla zette voor, doelman Cor Varkevisser greep niet in en Koen van de Laak gleed bij de tweede paal de bal in het doel: 0-1. Maar tien minuten later sloeg Sparta terug, bij de tweede Rotterdamse kans. Rydell Poepon ontsnapte bij Gibril Sankoh, speelde de bal naar Joey Godee, die wegdraaide bij Andreas Granqvist en Luciano verraste: 1-1.

Groningen is zevende met 27 punten, Sparta staat dertiende en heeft negentien punten, net zoveel als stadgenoot Feyenoord.