Groningen verzekert zich van De Leeuw, Schet en Zeefuik

Género Zeefuik verkiest FC Groningen boven NEC en wordt daarmee een van de drie offensieve aanwinsten die de Eredivisionist voor zich heeft gewonnen.

Groningen verzekert zich van De Leeuw, Schet en Zeefuik

Naast Zeefuik (22) verbinden Schet (24) en De Leeuw (25) zich aan FC Groningen, dat de aanvallende versterkingen weghaalt bij respectievelijk PSV, RKC Waalwijk en De Graafschap.

NEC dacht goede papieren te hebben huurling Zeefuik definitief in te lijven. Maar de aanvaller, die een terugkeer naar PSV wegens een gebrek aan speeltijd niet zag zitten, koos voor FC Groningen als volgende bestemming in zijn carrière. Met een overgang is een bedrag van ruim vijf ton gemoeid. Voor De Leeuw is het een terugkeer in Groningen. De aanvallende middenvelder speelde twee jaar voor Veendam voor hij in 2011 de overstap maakte naar De Graafschap. Ondanks zijn tien treffers degradeerde de Doetinchemse ploeg uit de Eredivisie.

Schet maakte dit seizoen een goede indruk bij RKC Waalwijk. De oud-Feyenoorder leverde met tien assists en één treffer een belangrijke bijdrage aan het succes van de Brabantse club. Lees meer in de nieuwe Voetbal International over FC Groningen en Zeefuik, die ook terugkijkt op zijn tijd bij Ajax en PSV. VI Nummer 21 komt woensdag uit. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's