Groningen slaat dubbelslag met Fortuna-smaakmaker én Swansea-spits

Reacties

FC Groningen heeft zich donderdagavond met twee spelers versterkt. Ahmed El Messaoudi komt over van KV Mechelen, terwijl de noorderlingen Joel Asoro huren van Swansea City.

Groningen slaat dubbelslag met Fortuna-smaakmaker én Swansea-spits

Met name El Messaoudi zal bij veel Nederlandse voetbalvolgers nog wel een belletje doen rinkelen. De 24-jarige middenvelder was vorig seizoen een van de smaakmakers bij Fortuna Sittard, waar hij op huurbasis speelde. De enkelvoudig international van Marokko had met vijf goals en twee assists een belangrijk aandeel in de handhaving van de Limburgers in de Eredivisie, maar keerde desondanks terug naar België.

Dankzij de inspanningen van Groningen speelt El Messaoudi de komende drie jaar ook op de Nederlandse velden. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus vertelt op de cubwebsite dat hij voor het middenveld nog op zoek was naar een speler die voor 'extra' balans zorgt. 'Ahmed beschikt over prima fysieke voorwaarden en geeft ons daarmee extra body en lengte.' Bovendien is El Messaoudi relatief ervaren in de verder jonge selectie.

Asoro
Ook in aanvallend opzicht krijgt trainer Danny Buijs versterking met de van Swansea gehuurde Asoro. Groningen, dat een optie tot koop heeft op de twintigjarige Zweed, zocht namelijk nog naar een speler met diepgang en snelheid. 'Hij staat bekend als een groot talent in Zweden en heeft op heel jonge leeftijd al de overstap gemaakt naar Engeland, waar hij het eerst bij Sunderland uitstekend heeft gedaan', weet Fledderus.

Swansea telde vorig jaar daarom nog 2,3 miljoen euro neer voor Asoro, maar richting het nieuwe seizoen kwam de jeugdinternational van Zweden niet meer in de plannen voor. 'Joel kiest bewust voor FC Groningen, waar bewezen is dat jonge talenten zich goed kunnen ontwikkelen en een volgende stap in hun carrière kunnen zetten. Hij krijgt bij ons de kans om zijn talent te laten zien en dan is het aan hem om ons allemaal te overtuigen.'

Joel Asoro scoorde in het seizoen 2017/18 drie keer voor Sunderland in het Championship, maar kon degradatie daarmee niet voorkomen.
Joel Asoro scoorde in het seizoen 2017/18 drie keer voor Sunderland in het Championship, maar kon degradatie daarmee niet voorkomen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.