Groningen pakt eerste overwinning van kalenderjaar

FC Groningen heeft de eerste overwinning in 2014 binnen. Een vroeg doelpunt hielp Groningen thuis op weg tegen Go Ahead Eagles: 1-0.

Tjaronn Chery zette de thuisploeg al binnen drie minuten in een zetel. Hij speelde zichzelf slim vrij tussen de linies en haalde van twintig meter doeltreffend uit. Nog voor rust kreeg hij twee goede kansen om de marge voor Groningen te verdubbelen, maar Chery had het vizier niet meer op scherp staan. Namens Go Ahead hielp Erik Falkenburg een goede mogelijkheid om zeep.

Ook na de hervatting bleef Groningen in eigen huis de bovenliggende partij. Na een uur voorkwam de lat dat Krisztián Adorjan Groningen op 2-0 zette, na een goede actie van Filip Kostic. De Servische linksbuiten deed in de zeventigste minuut het net wel bollen, maar hij stond in buitenspelpositie.

In de slotfase besloot Go Ahead risico's te nemen om de gelijkmaker te forceren. Deze belangrijke treffer bleef echter uit voor de club uit Deventer.

Voor Groningen is de overwinning de eerste in dit kalenderjaar. De eerdere vijf competitieduels in 2014 mondden voor de noorderlingen uit in twee gelijke spelen en drie nederlagen. Groningen blijft ondanks de zege negende staan in de Eredivisie. Ook Go Ahead Eagles verschuift niet op de ranglijst. De club uit Deventer staat twaalfde.