Groningen ontsnapt in verlenging bij Haaglandia

Groningen is woensdagavond maar net ontsnapt aan een blamage in de derde ronde van het bekertoernooi. De ploeg van Pieter Huistra (foto) is in de Eredivisie nog ongeslagen, maar keek op bezoek bij Haaglandia lang tegen een 1-0 achterstand aan. Pas in de verlenging werd definitief afstand van de thuisploeg genomen: 1-4.

Groningen kent in de Eredivisie de meest succesvolle seizoensstart uit de geschiedenis van De Trots van het Noorden. In het eerste bedrijf was echter allerminst sprake van een geoliede machine.

De nummer drie van de vaderlandse competitie slaagde er niet in de defensie van de thuisploeg te kraken en moest voor rust zelfs een doelpunt incasseren. John van Otterloo zette Haaglandia al na vier minuten, uit een vrije trap, op een verrassende voorsprong.

Lang leek de openingstreffer van de thuisploeg voldoende voor een enorme stunt. Een late goal (70ste minuut) van Jonas Ivens bleek echter een flinke domper voor Haaglandia. De Belg kopte op aangeven van Andreas Granqvist de gelijkmaker binnen. Met een 1-1 stand werden de eerste negentig minuten afgesloten.

Een verlenging moest uiteindelijk de beslissing brengen. FC Groningen beschikte uiteindelijk over de langste adem. Gonzalo Garcia schoot vlak voor het einde van de eerste helft van de verlenging raak in de korte hoek. Door doelpunten van Koen van de Laak en Tim Matavz trok de Eredivisionist met 1-4 aan het langste eind, al was de eindstand geflatteerd.