Groningen niet voorbij Willem II in bloedhete Euroborg

FC Groningen en Willem II hebben elkaar zondag in de verzengende hitte van de Euroborg, waar het 32 graden was, op een 1-1 gelijkspel gehouden. De ploeg van Robert Maaskant (foto onder) kon, ondanks lange periodes van balbezit, het thuispubliek niet verblijden met de eerste zege van het seizoen 2012/13.

Groningen was in de eerste helft de bovenliggende partij en kwam in de 26ste minuut op voorsprong. David Texeira (foto) rondde bij de tweede paal een vloeiende aanval met het hoofd af. Het doelpunt kwam tot stand nadat Mitchell Schet de bal uit een voorzet van Kees Kwakman op een presenteerblaadje gaf aan de vrijlopende Uruguayaan.

Willem II kon in het eerste bedrijf nauwelijks voor dreiging zorgen. De enige wapenfeiten kwamen van Virgil Misidjan en Marc Höcher, die van afstand het doel van Groningen-doelman Luciano da Silva zonder succes onder vuur namen.

Vlak na rust kwam daar verandering in. Een hard schot van Höcher, na een één-tweetje met aanvoerder Hans Mulder, was Luciano te machtig. Vlak daarvoor was Höcher ook al dicht bij de gelijkmaker toen hij een uit een vrije trap nipt over schoot.

Groningen nam daarna het initiatief weer over, maar kon de Tilburgers niet nogmaals pijn doen. Género Zeefuik, Leandro Bacuna en Texeira (grote kans in de slotfase) kwamen nog het dichtst bij de winnende treffer. De sluitpost van Willem II, David Meul, onderscheidde zich bij de inzetten van Zeefuik en Bacuna, nadat hij in de eerste helft Zeefuik ook al twee keer van scoren had afgehouden.

Door het gelijkspel wachten Groningen en Willem II nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. De Trots van het Noorden ging een week geleden nog met 4-1 onderuit tegen FC Twente, terwijl de Tricolores de nieuwe Eredivisiejaargang openden met een puntendeling tegen NAC Breda. Foto: VI Images