Groningen negen duels op rij ongeslagen tegen NAC Breda

Reacties

● FC Groningen won dertien van de 26 thuisduels met NAC Breda in de Eredivisie (G9, V4).

Groningen negen duels op rij ongeslagen tegen NAC Breda

● De Groningers zijn ongeslagen in de laatste negen competitiewedstrijden tegen NAC (W5, G4 – thuis en uit); de Brabanders wonnen deze ontmoeting voor het laatst in augustus 2009 (1-2).

● FC Groningen won acht keer en verloor slechts één van de laatste dertien ontmoetingen met Brabantse clubs in de Eredivisie (5-2 uitnederlaag bij PSV in april 2013).

● FC Groningen haalde slechts acht punten uit de laatste acht competitieduels; uit de acht wedstrijden ervoor pakte de ploeg 24 punten.

● De Groningers zijn wel ongeslagen in hun laatste zeven thuisduels (W6, G1) .

● Vijf van de laatste zeven competitiegoals van FC Groningen ontstonden uit een standaardsituatie.

● Er vallen weinig goals in de Euroborg dit seizoen (negen, waarvan zeven van FC Groningen). Op de andere velden vielen minimaal dertien goals.

● FC Groningen-clubtopscorer Michael de Leeuw staat voor 41 procent van de doelpunten van Groningen (vijf van de twaalf).

● NAC Breda is (met Heerenveen) de enige ploeg die tot nu toe in alle tien Eredivisieduels dit seizoen wist te scoren.

● NAC kreeg in zeven van de laatste acht competitiewedstrijden buitenshuis minstens twee goals tegen (22 tegentreffers in totaal).

● In de tien competitieduels van NAC dit seizoen kreeg de ploeg van alle Eredivisieteams zowel de meeste strafschoppen mee (vijf) als tegen (vier, met ADO).

● Mocht NAC niet winnen, dan hebben de Bredanaren de slechtste score na elf competitieduels in zestien jaar (negen punten na elf wedstrijden in 1998/99).

● NAC incasseerde dit seizoen al 25 treffers, alleen hekkensluiter Heracles kreeg er met 26 meer tegen.

● Adnane Tighadouini is de meest waardevolle speler van NAC Breda met vijf goals en één assist.

● Eric Hellemons kan de eerste NAC-trainer sinds Jo Jansen (in 1979 met drie gelijke spelen) worden die ongeslagen blijft in zijn eerste drie Eredivisieduels.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.