Groningen met onervaren drietal naar Marseille

Reacties

Desevio Payne (19), Glenn Bijl (20) en Gijs Jasper (19) zijn met FC Groningen afgereisd naar Frankrijk voor het Europa League-duel met Olympique Marseille. De drie kunnen hun Europese debuut maken voor De Trots van het Noorden.

Groningen met onervaren drietal naar Marseille

Van het trio jongelingen kwam alleen Payne al in actie voor het elftal van trainer Erwin van de Looi. De Amerikaanse vleugelverdediger viel in de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle in en maakte zo zijn eerste minuten bij de hoofdmacht. Collega-verdediger Bijl wacht nog op zijn debuut. Voor spits Jasper geldt hetzelfde.

Van de Looi moet het in Marseille zonder de geschorste Michael de Leeuw doen. Mimoun Mahi, Rasmus Lindgren en Tom Hiariej zijn vanwege blessures eveneens afwezig en ook Dino Islamovic is niet van de partij.

De bekerwinnaar is in Groep F van de Europa League al uitgeschakeld en staat met slechts één punt troosteloos laatste. Tegenstander Marseille, waar ex-PSV'er Karim Rekik onder contract staat, doet het als nummer drie beter met zes punten. Sporting Braga is koploper, terwijl Slovan Liberec tweede staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.