Groningen maakt in De Kuip einde aan zegereeks Feyenoord

Reacties

Na zes zeges op rij heeft Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen weer eens punten laten liggen in de Eredivisie: 1-1. Kansen om te winnen waren er wel voor de Rotterdammers, maar net name Dirk Kuijt (foto) kreeg de bal er keer op keer niet in. De derde plaats is daarom nog niet helemaal veilig.

Groningen maakt in De Kuip einde aan zegereeks Feyenoord

Het 1-1 gelijkspel in Groningen in december was voor Feyenoord het begin van een dramatische reeks van negen competitieduels zonder zege. Michael de Leeuw opende destijds de score en deed dat ook zaterdagavond in De Kuip. De 29-jarige spits profiteerde dankbaar van de ruimte die Groningen kreeg als het de tegenaanval zocht. De Leeuw was sneller dan Sven van Beek bij een voorzet van Oussama Idrissi. Met een simpele intikker maakte hij het eerste doelpunt van zijn carrière in De Kuip.

In het stadion waar Groningen vorig jaar nog de KNVB-beker won, komt ook Michiel Kramer maar moeilijk tot scoren (drie keer pas dit seizoen). Behalve twee kansen in de slotfase kwam Kramer er weer nauwelijks aan te pas. Vooral Eljero Elia en Dirk Kuijt namen het doel van Sergio Padt onder vuur, maar telkens zonder overtuiging. Zo kon het gebeuren dat Feyenoord in de eerste helft voor het eerst sinds anderhalf jaar (in november 2014 tegen PEC Zwolle) geen enkele bal tussen de palen kreeg.

Tonny Vilhena deed wat de aanvallers van Feyenoord niet lukte: scoren. Zijn rake kopbal betekende de negende assist van Rick Karsdorp.
Tonny Vilhena deed wat de aanvallers van Feyenoord niet lukte: scoren. Zijn rake kopbal betekende de negende assist van Rick Karsdorp.

Nadat de kopballen van Kuijt en de schoten van Elia het doel telkens hadden gemist en ook een poging van afstand van Tonny Vilhena de tribunes inzeilde, moest Padt na een uur dan eindelijk zijn eerste redding verrichten. Moeilijk was-ie niet. Kramer kopte recht in de handen van de Groningen-goalie. Vijf minuten later was het wel raak toen Vilhena alle ruimte kreeg om een voorzet van Rick Karsdorp in de kruising te knikken. Ditmaal stond Padt aan de grond genageld.

Dankzij die treffer kon Feyenoord in het laatste half uur nog op zoek naar de zevende zege op rij. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst mocht een week voor de bekerfinale tegen FC Utrecht van geluk spreken dat daar nog sprake van was. Vlak voor rust stond een verkeerde aanname van Jesper Drost de 0-2 in de weg, Idrissi schoot in de tweede helft net naast en Drost en invaller Alexander Sørloth straften door goed ingrijpen van Vermeer de ruimte in de Rotterdamse defensie ook niet af.

Kuijt, die nu wel mocht blijven staan, had Feyenoord daardoor zelfs nog drie punten kunnen bezorgen. Het eerste schot van de 35-jarige captain ging echter voorlangs en zijn tweede poging van dichtbij werd gekeerd door Padt. De beste kansen waren misschien wel voor Kramer, die ook nog geel kreeg na een opstootje. Hij vergat zijn voet tegen een voorzet van Elia te zetten en kopte op de vuisten van Padt. De derde plaats kan bij een zege van Utrecht bij Ajax daardoor nog in het geding komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.