Groningen laat ook Hoesen naar de Verenigde Staten gaan

Reacties

FC Groningen verhuurt Danny Hoesen aan San José Earthquakes. De 26-jarige spits speelt dit kalenderjaar, dus tot en met 31 december, voor de club uit de VS.

Groningen laat ook Hoesen naar de Verenigde Staten gaan

FC Groningen heeft een akkoord bereikt over de transfer van Hoesen naar San José Earthquakes. Algemeen directeur Hans Nijland houdt op de clubwebsite nog een kleine slag om de arm. 'De transfer is nog niet definitief afgerond omdat we in afwachting zijn van de afwikkeling van de formaliteiten. Wij verwachten dat de transfer één dezer dagen z'n beslag zal krijgen.'

San José heeft tevens een optie tot koop bedongen op Hoesen, wiens contract na het aflopen van zijn huurperiode nog een half jaar doorloopt. De Limburger kwam in 2014 over van PAOK Saloniki, dat hem had gehuurd van Ajax. De spits was echter nimmer onomstreden in Groningen. Hij verblijft in afwachting van zijn overgang naar Amerika nog in Nederland.

In de 72 officiële wedstrijden die Hoesen speelde voor de noorderlingen, trof hij vijftien keer doel. Dit seizoen verloor hij de concurrentiestrijd van zowel Tom van Weert als Alexander Sørloth. Hoesen is na Johan Kappelhof, Michael de Leeuw en Albert Rusnák de vierde speler die van FC Groningen naar Amerika verkast.

Vertrek
FC Groningen heeft bovendien Martijn van der Laan uit de eerste selectie gezet. De 28-jarige verdediger komt niet voor in de plannen van trainer Ernest Faber en traint voorlopig mee met Onder-23. Hoewel hij fit is, speelt Van der Laan er geen wedstrijden. 'We sturen aan op een vertrek', aldus technisch manager Peter Jeltema tegen VI. Dat het gebrek aan belanstelling wellicht met het goede salaris van Van der Laan te maken heeft, kan Jeltema bevestigen. 'Ook Hedwiges Maduro mag FC Groningen verlaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.