Groningen kan tegen Vitesse negatief clubrecord evenaren

● FC Groningen won elf van de 25 Eredivisie-wedstrijden in het eigen stadion tegen Vitesse (G6, V8).

● FC Groningen boekte slechts één zege in de laatste tien Eredivisie-duels met Vitesse (G4, V5).

● De noorderlingen verloren de laatste vijf wedstrijden. Nog een nederlaag betekent een evenaring van het negatieve clubrecord uit 1974, toen Groningen zes Eredivisie-duels op rij verloor.

● Trainer Erwin van de Looi zag dit seizoen twaalf keer een invaller scoren bij FC Groningen, vier meer dan elke bij andere Eredivisie-ploeg.

● Michael de Leeuw maakte vier van de laatste zeven competitiedoelpunten van FC Groningen.

● Vitesse verloor in de laatste tien uitwedstrijden in de Eredivisie alleen van Ajax en AZ (W4, G4).

Michael de Leeuw stond de afgelopen twee duels van FC Groningen niet in de basis, maar is desondanks verantwoordelijk voor vier van de laatste zeven treffers van zijn ploeg. In het duel met Excelsior afgelopen zaterdag (2-1) kwam zijn doelpunt te laat om een nederlaag te voorkomen.

● De Arnhemmers, die als nummer zeven speelronde 28 in gaan, verloren dit seizoen slechts een van de achttien duels met ploegen die lager op de huidige ranglijst staan (W11, G7).

● Vitesse heeft sinds 28 februari 2015 (2-1 tegen PEC Zwolle) geen Eredivisie-duel meer gewonnen waarin de ploeg op achterstand stond (G5, V11).

● Vitesse gaf dit seizoen, net als in 2014/15, meer passes dan elke andere Eredivisie-ploeg (13739).

● 73 procent van de tegentreffers van Vitesse viel in de tweede helft (19 van de 26), een hoger percentage dan elke andere club dit seizoen.

● Maikel van der Werff is de enige veldspeler van Vitesse de nog geen minuut ontbrak sinds de aanstelling van Rob Maas.

Bron: Opta Sports