Groningen is derde na worsteling met Excelsior

In blessuretijd vloerde FC Groningen het lastige Excelsior. Goran Lovre tekende voor de winnende treffer in de ontmoeting met de hekkensluiter: 3-2.

De Servische middenvelder kon scoren nadat tegenstander Sigourney Bandjar (foto) schlemielig over de bal had getrapt na een passje van Marcus Berg. Vervolgens schoot Lovre de bal via Kees Luijckx achter doelman Ronald Graafland.

Als er een ploeg verdiende te winnen, dan was het FC Groningen. De ploeg van coach Ron Jans bepaalde het spelbeeld, maar moest oppassen voor de bij vlagen zeer gevaarlijke bezoekers. Zo was voor rust Robert Braber het dichtst bij een treffer, maar hij trof de lat. Halverwege de tweede helft kwamen beide ploegen wel tot scoren. Lovre opende de score. Hij mikte de bal tussen de benen van Graafland in het doel na een mooie aanval. Binnen drie minuten antwoordde Geert den Ouden met een diagonale uithaal, maar opnieuw enkele minuten later sloeg Groningen voor een tweede maal toe. Het was Marcus Berg die met een van richting veranderd schot het net vond na goed voorbereidend werk van Stefan Nijland.

Excelsior knokte zich echter een tweede keer naast Groningen. Bij een vrije trap legde Den Ouden de bal breed op Daniel Guijo-Velasco, die de bal in een kruising poeierde: 2-2. Zo leken de Kralingers een zwaarbevochten punt te pakken, totdat Lovre ver in blessuretijd pardoes de bal voor zijn voeten kreeg.

FC Groningen heeft 36 punten en dat zijn er net zoveel als nummer twee Feyenoord heeft, al hebben de Rotterdammers nog één duel tegoed. Excelsior blijft laatste met twaalf punten.