Groningen in uitverkochte Euroborg tegen Aberdeen

Reacties

FC Groningen neemt het vanavond in een uitverkochte Euroborg op tegen Aberdeen. De return in de tweede voorronde van de Europa League zal vanuit het stadion gevolgd worden door een kleine zeventienduizend toeschouwers. Daarnaast komt FOX Sports Eredivisie dit keer wél met een live-uitzending.

Groningen in uitverkochte Euroborg tegen Aberdeen

Donderdagochtend werden de laatste van 16.300 kaarten voor de reguliere verkoop van de hand gedaan, waardoor de wedstrijd officieel is uitverkocht. 'We moeten gewoon winnen en dat kan ook', positioneerde trainer Erwin van de Looi zijn ploeg woensdag op de clubwebsite al in de rol van de favoriet. In Aberdeen kwamen beide ploegen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

FC Groningen verzekerde zich vorig seizoen via de play-offs van Europees voetbal.
FC Groningen verzekerde zich vorig seizoen via de play-offs van Europees voetbal.

'We hebben vorig jaar heel veel moeite gedaan om Europees voetbal te behalen met op het laatst een fantastische reeks waar het publiek ons ook geweldig bij heeft gesteund. In Aberdeen hing een echt Europacup-sfeertje en dat gaat hier in de Euroborg weer gebeuren. Dat kan een heel belangrijke steun in de rug zijn voor ons.'

Voor degenen die geen kaartje meer konden bemachtigen is er een oplossing: FOX Sports zendt de wedstrijd, die om half acht van start gaat, rechtstreeks uit. Dit in tegenstelling tot de uitwedstrijd. 'We hadden dat graag gedaan, maar Aberdeen had ons laten weten dat er geen live tv-signaal beschikbaar was', legde een woordvoerder eerder al uit aan Voetbal International.

Het is voor het eerst sinds 2007 dat de Trots van het Noorden weer uitkomt in Europees verband. Destijds was het Fiorentina dat het in de Euroborg tegen de Groningers opnam. De duels in Groningen en Florence eindigden beiden in een 1-1 gelijkspel, waarna de uitkomst van de strafschoppenserie uitwees dat de Italianen de groepsfase van het toernooi bereikten.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.