Groningen grijpt in vanwege afhankelijkheid van transfers

Reacties

FC Groningen leed over het seizoen 2013/14 een verlies van ruim een half miljoen euro. De club gaat maatregelen nemen om haar financiële positie te verbeteren.

Groningen grijpt in vanwege afhankelijkheid van transfers

Het eigen vermogen van de club daalt door het verlies naar anderhalf miljoen euro. Groningen laat op de clubsite weten dat het operationeel bedrijfsresultaat (1,3 miljoen euro negatief) over het afgelopen seizoen enkele tonnen hoger is uitgevallen dan begroot, doordat er onverwacht premies moesten worden uitbetaald vanwege het behalen van Europees voetbal.

'Hoewel er een verbetering van het bedrijfsresultaat zichtbaar is, blijft het een feit dat FC Groningen afhankelijk blijft van transferresultaten om de negatieve bedrijfsresultaten te dekken', aldus algemeen directeur Hans Nijland, die afgelopen zomer onder meer Filip Kostic (VfB Stuttgart) en Richairo Zivkovic (Ajax) verkocht.

'Dat is een ontwikkeling die ons zorgen baart en aanleiding is om structurele maatregelen door te voeren', vervolgt Nijland. 'Hierbij denken wij aan de herstructurering van onze vermogenspositie, het 'normaliseren' van de huisvestingslasten, het versterken van de jeugdopleiding in combinatie met de vernieuwing van de huisvesting op Sportpark Corpus den Hoorn en het verhogen van de netto-omzet door het binden van grote commerciële partijen. Alleen op deze wijze kunnen wij structureel blijven concurreren om de plaatsen die recht geven op deelname aan Europees voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.