Groningen en Utrecht vermaken opnieuw zonder te winnen

Reacties

FC Groningen en FC Utrecht hebben in een vermakelijke wedstrijd de punten gedeeld: 2-2. Tot twee keer toe kwamen de bezoekers vliegensvlug terug van een achterstand.

Groningen en Utrecht vermaken opnieuw zonder te winnen

In Stadion Euroborg stonden twee ploegen tegenover elkaar die vorige week ook al veel vermaak boden zonder te winnen. Groningen vergat in De Arena ondanks tal van kansen – met name voor Jarchinio Antonia - om Ajax pijn te doen (2-0). Utrecht liet zich in eigen huis verrassen door SC Heerenveen (1-2), terwijl de ploeg van trainer Robby Alflen zoals wel vaker veel spektakel bood aan het thuispubliek in De Galgenwaard.

Het treffen van zondagmiddag vertelde hetzelfde verhaal. Op jacht naar de eerste overwinning in vier duels kwam de ploeg van trainer Erwin van de Looi dankzij een prachtige vrije trap van Tjaronn Chery en een knappe kopbal van Michael de Leeuw tot twee keer toe op voorsprong, maar zowel voor als na rust had Utrecht een snel antwoord klaar. Edouard Duplan (foto) en Yassin Ayoub schoten overtuigend raak toen Groningen hen de gelegenheid bood. Duplan beroerde de bal daarbij met de hand.

Vervolgens mocht vooral Groningen van geluk spreken dat het 2-2 bleef. Eric Botteghin hield een knal van Nacer Barazite met het hoofd uit het Groningse doel, terwijl Duplan het tevergeefs probeerde met een halve omhaal. Zelfs toen Rubio Rubin opdook voor Groningen-doelman Sergio Padt en Ayoub daarna mocht aanleggen voor de rebound bleef een treffer uit; Padt redde en vervolgens raakte Ayoub voor open doel de lat.

De twee clubs wachten daardoor nog op de eerste zege van 2015, ook omdat Ruiter in de slotfase nog een schot van Mimoun Mahi pareerde. Hoewel Groningen nog altijd wel ongeslagen is in eigen huis, wachten de noorderlingen alweer vier thuiswedstrijden op een zege. Utrecht verloor in de laatste vijf wedstrijden op vreemde bodem alleen van Ajax (3-1). Groningen is negende, Utrecht elfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.