Groningen en Twente in evenwicht na late treffer Mahi

FC Groningen heeft in de slotfase een punt uit het vuur gesleept tegen FC Twente. In stadion Euroborg bepaalde Mimoun Mahi de eindstand op 2-2.

De ploeg van trainer Erwin van de Looi zocht in het laatste half uur nadrukkelijk de aanval, maar kwam tien minuten voor tijd pas voor de tweede keer langszij. Mahi haalde verwoestend uit, al ging doelman Nick Marsman - de vervanger van de zieke Sonny Stevens - niet helemaal vrijuit.

FC Twente kwamen in Groningen twee keer op voorsprong, maar de ploeg van trainer Alfred Schreuder wist opnieuw niet te winnen op vreemde bodem. Renato Tapia opende na ruim tien minuten de score. De aanvaller mocht ongehinderd oprukken, speelde met wat geluk een verdediger uit en schoot vanaf twintig meter hard raak. De fraaie openingstreffer werd ongedaan gemaakt door Lorenzo Burnet met een diagonale knal: 1-1.

Datzelfde deed Mahi na de rust door de eindstand te bepalen op 2-2. Twintig minuten daarvoor had de Joachim Andersen de Tukkers opnieuw op voorsprong gezet. De Deense centrumverdediger scoorde uit een vrije trap van Hakim Ziyech. Verder dan een gelijkspel kwamen beide ploegen niet, al waren er nog wel kansen voor zowel Twente als Groningen.

Nummer negen FC Twente heeft zijn laatste zeven uitduels in de Eredivisie niet gewonnen. Ook FC Groningen, dat na 28 speelronden is terug te vinden op plaats elf, was allerminst overtuigend in de afgelopen periode. De noorderlingen wonnen in de laatste acht competitieduels alleen thuis van hekkensluiter FC Dordrecht.