Groningen dicht bij aantrekken oude bekende Maaskant

Het Poolse Wisla Kraków meldt dat middenvelder Andraz Kirm (27) op het punt staat naar FC Groningen te verkassen. De Sloveense international is een oude bekende van Robert Maaskant, die voor zijn tijd in het hoge noorden bij Kraków trainer was.

Groningen dicht bij aantrekken oude bekende Maaskant

Volgens de Poolse club ondergaat Kirm woensdag een medische keuring bij de Eredivisieclub. Bovendien zou Groningen bij een overeenkomst een eerste recht tot aankoop hebben weten te bedingen.

De zeventienvoudig international is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van de Poolse club. Daarvoor speelde hij in zijn vaderland voor het Sloveense Svoboda en Domzale.In vier jaar kwam Kirm tot 83 competitieduels voor Wisla. Hij scoorde daarin zestien keer.

FC Groningen was sinds het vertrek van Dusan Tadic naar FC Twente al op zoek naar een linkermiddenvelder. Algemeen directeur Hans Nijland bevestigde woensdag aan Voetbal International dat Groningen dicht bij het aantrekken van een nieuwe kracht is. Hij wilde evenwel geen namen noemen. De noorderlingen zijn ook nog steeds op zoek naar een verdediger. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's