Groningen bezwijkt in slotfase tegen Marseille

In een wedstrijd met twee gezichten heeft FC Groningen zich in de Europa League op de valreep gewonnen moeten geven tegen Olympique Marseille (2-1).

De Groningers wilden eervol afscheid nemen in hun laatste twee Europese duels in dit seizoen, maar straalden dat in de eerste helft nog niet uit. Marseille nam het heft in handen en kreeg kans op kans om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Veelzeggend was de verhouding in doelpogingen: tien om nul.

De Belg Michy Batshuayi was verantwoordelijk voor het meeste gevaar. Vanaf de rand van de zestienmeter schoot hij rakelings naast en zijn kopbal werd door doelman Sergio Padt via de paal uit het doel geranseld. Tussendoor had hij Padt ook een keer van afstand op de proef gesteld. De Groningse keeper verkeek zich daarbij op de stuit, waarna Georges-Kévin N'Koudou in de rebound binnentikte (1-0, foto).

Marseille moest winnen om zijn kansen op overwintering in eigen hand te houden. Voor de tweede helft leek er voor de Fransen geen vuiltje aan de lucht in het vrijwel lege Stade Vélodrome, waar Groningse supporters niet welkom waren vanwege de recente terreur in Parijs. Maar Groningen kwam ineens als herboren uit de kleedkamer en deelde via Danny Hoesen meteen een plaagstootje uit. De spits schoot echter over.

De Belg Michy Batshuayi was voor rust de gevaarlijkste man bij Olympique Marseille, maar kwam ook tot zijn eigen ongeloof niet tot scoren in de eerste helft.

De gasten kwamen uiteindelijk toch terug in de wedstrijd, toen de Fransen een corner slecht verwerkten. Hedwiges Maduro kreeg de bal zomaar voor zijn voeten en schoot 'm hard in het dak van het doel (1-1). Ineens was het weer een open strijd, waarna de thuisclub langzaam de duimschroeven opnieuw aandraaide.

Batshuayi schoot na een trucje hard in het zijnet, Remy Cabella claimde tevergeefs een penalty en Padt lag goed in de weg bij een gevaarlijke hoekschop. Bij een scrimmage haalde Hans Hateboer een bal van de lijn en gooide Etiënne Reijnen zich dapper voor de rebound. De Groningers vochten voor wat ze waard waren, zoals trainer Erwin van de Looi dat graag wilde zien.

Helaas voor hem en zijn ploeg leverde dat geen punten op. Twee minuten voor tijd bezweken de bezoekers onder de immense druk toen Batshuayi de bal onder Padt door kopte (2-1). Zo neemt Marseille de tweede plaats over in Groep F en blijft De Trots van het Noorden laatste met één punt.