Groningen bereikt tóch akkoord met Stuttgart over Kostic

Reacties

Filip Kostic is hard op weg speler van VfB Stuttgart te worden. FC Groningen heeft met de Duitse Bundesliga-club een akkoord bereikt over een transfer van de Servische vleugelspits, die wel nog tot een persoonlijk akkoord moet komen met Die Schwaben.

Groningen bereikt tóch akkoord met Stuttgart over Kostic

Groningen laat op de clubwebsite weten dat Kostic nog dit weekend naar Stuttgart zal afreizen voor de medische keuring en de gesprekken met de clubleiding. Zeker is daardoor dat de 21-jarige linkspoot zondag tijdens de eerste competitiewedstrijd van de noorderlingen op bezoek bij Go Ahead Eagles niet meer van de partij zal zijn.

Opmerkelijk genoeg liet Hans Nijland, algemeen directeur van Groningen, eerder deze week nog aan Voetbal International weten dat het een bod van Stuttgart had afgewezen. 'Wij hebben nee gezegd, omdat we Filip meer dan goed kunnen gebruiken en omdat de financiële noodzaak er niet is. Stuttgart had begrip voor onze situatie, maar het management van Kostic kennelijk niet. Het loopt hoog op.'

Volgens Nijland maakte Kostic' zaakwaarnemer Zoran Pavlovic zijn cliënt helemaal gek. 'Ik begrijp dat het nogal wat is, de Bundesliga. Een prachtige competitie, een mooi salaris, maar wij willen niet dat Filip vertrekt. En mocht dat onverhoopt alsnog gebeuren, dan in ieder geval tegen de juiste prijs. Intussen wordt het ventje gek gemaakt. In onze richting zijn ze drammerig, tot aan het agressieve toe. Filip zelf stelt zich overigens keurig op.'

Enkele dagen later heeft het kamp-Kostic dus alsnog zijn zin gekregen, maar ook Groningen zal er in financieel opzicht geenszins slechter van zijn geworden. Twee jaar geleden nam het Kostic nog voor ruim één miljoen euro over van FK Radnicki, Stuttgart moet nu vele malen meer betalen om zich te verzekeren van de diensten van de Servische jeugdinternational.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.