Groningen bekert verder ten koste van ADO Den Haag

Voor ADO Den Haag eindigde het bekeravontuur dit seizoen in Euroborg. De treffer van Michael de Leeuw maakte het verschil voor FC Groningen (1-0).

Het publiek van FC Groningen is dit seizoen in de Eredivisie niet verwend wat betreft de prestaties van de plaatselijke trots. Met slechts twee zeges en vier treffers van de thuisploeg is de oogst van vijf competitieduels in de Euroborg mager.

Ook in de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag maakte FC Groningen allerminst een overtuigende indruk. Maar het resultaat was wel positief. De ploeg van trainer Robert Maaskant had aan één doelpunt genoeg om zich te plaatsen voor de vierde ronde.

Die treffer kwam na ruim een half uur op naam van Michael de Leeuw. De clubtopscorer kopte knap raak uit een voorzet van Andraz Kirm. De twee hadden kort voor rust beiden de kans de marge te vergroten na een fout van ADO-keeper Robert Zwinkels. Kirm schoot op de lat, waarna de inzet van De Leeuw in de rebound door Zwinkels werd gekeerd.

ADO Den Haag nam in de tweede helft meer risico's, maar dat bleef ondanks kansen in de blessuretijd zonder resultaat. Daarmee kwam ook een einde aan de goede Haagse reeks op vreemde bodem. De ploeg van trainer Maurice Steijn was dit seizoen namelijk nog ongeslagen in zowel de Eredivisie als het bekertoernooi. Foto: VI Images