Groep L: Werder en Athletic de Bilbao winnen eenvoudig

De kaarten in Groep L waren al geschud. Werder Bremen gaf de groepswinst wat extra cachet door te winnen van Nacional Madeira. Athletic de Bilbao gaat ook door na winst op Austria Wien.

Werder Bremen-Nacional Madeira 4-1Coach Thomas Schaaf van Werder Bremen liet, doordat zijn ploeg al geplaatst was voor de volgende ronde, enkele spelers rusten. Zo kreeg Marcus Rosenberg weer eens een kans om zich te bewijzen. De Zweedse oud-spits van Ajax kreeg niet zo lang geleden nog kritiek te verwerken van zijn coach die twijfelde over zijn inzet.

Rosenberg had de kritiek ter harte genomen en opende na een half uur de score. De spits was attent nadat Marcelo Moreno op de paal had gekopt. Kort daarop maakte Rosenberg zijn doppelpack compleet door de 2-0 binnen te tikken. Na een uur deden de Portugezen wat terug. Rúben Micael scoorde uit een vrije trap.

Vijf minuten voor tijd stelde Moreno weer orde op zaken door een voorzet van Marko Marin raak te koppen. Om het publiek helemaal tevreden naar huis te laten gaan, zorgde Marin in de extra tijd nog voor 4-1.

Austria Wien-Athletic de Bilbao 0-3Athletic de Bilbao had aan een gelijkspel genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. In het uitduel met Austria Wien besloot aanvaller Fernando Llorente na negentien minuten al dat het maar snel gebeurt moest zijn. Na rust vergrootte Mikel Dominguez de marge naar helemaal veilig. In de slotfase maakte Llorente nog zijn tweede. Vanwege spreekkoren van de tribune lag de wedstrijd nog enige tijd stil.

Werder Bremen was dus al door en daar heeft Athletic de Bilbao na de winst in Oostenrijk eveneens voor gezorgd. Nacional Madeira en Austria Wien kunnen hun laatste Europese wedstrijd van dit seizoen alleen nog gebruiken om het schamele aantal van twee punten, die ze tot dusver hebben behaald, te verhogen.