Groep J: Sevilla wint met gemak, PSG doelpuntloos

Bekijk hier alle andere uitslagen in de vierde speelronde van de Europa League. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

Sevilla ontdeed zich donderdag kinderlijk eenvoudig van Karpaty Lviv, dat de vierde nederlaag op rij in Groep J niet kon voorkomen. Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund besloten doelpuntloos.

Sevilla-Karpaty Lviv 4-0De Oekraïense verdediging was zelf schuldig aan het openingsdoelpunt. Na uitermate slecht uitverdedigen kon Sevilla de bal overnemen en Alejandro Alfaro (foto) in stelling brengen. Hij liet met een kopbal de 1-0 aantekenen.

Nog voor rust liep de thuisploeg uit naar een 3-0 voorsprong. Luca Cigarini was de maker van de tweede Spaanse treffer. Alfaro profiteerde optimaal nadat een schot van Álvaro Negredo via de lat terugsprong: 3-0.

Na de onderbreking bepaalde Negredo zelf de eindstand op 4-0. In de overige veertig minuten kon Sevilla de teugels laten vieren en de krachten sparen. Door de zege lossen de Spanjaarden Paris Saint-Germain af als koploper in Groep J.

Paris Saint-Germain-Borussia Dortmund 0-0Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund bleven in Frankrijk steken op een doelpuntloos gelijkspel. Met de puntendeling schoten beide ploegen weinig op.

De Fransen, na deze speelronde op acht punten, hielden de marge met de Duitsers weliswaar intact (verschil van 3 punten), maar zagen Sevilla de koppositie overnemen. De achterstand op de nieuwe koploper bedraagt één punt.