Groep J: Paris Saint-Germain maakt Sevilla onzeker

Ondanks twee doelpunten van Frédéric Kanouté kreeg Sevilla geen zekerheid over de Europa League. Na de nederlaag bij Paris Saint-Germain wacht een beslissende ontmoeting met Borussia Dortmund.

Paris Saint-Germain-Sevilla 4-2Sevilla ging het duel in Parc de Princes in als koploper in Groep J, maar het was Paris Saint-Germain dat zich dankzij een spectaculaire overwinning kan opmaken voor de knock-outfase in de Europa League. Ondanks twee Sevilla-doelpunten van Kanouté zocht de Franse club na de eerste helft de kleedkamer op met een 3-2. Direct na rust besliste Guillaume Hoarau (foto) met zijn tweede treffer van de avond de wedstrijd.

Borussia Dortmund-Karpaty Lviv 3-0Karpaty Lviv kon het niet bolwerken tegen Borussia Dortmund. De Oekraïense formatie incasseerde al na vijf minuten op het besneeuwde veld in het Westfalen Stadion een eerste tegentreffer. Pas in de tweede helft kreeg Shinji Kagawa navolging en kon de koploper in de Bundesliga rustiger achterover leunen. Mats Hummels en Robert Lewandowski maakten het karwei na rust af. In het laatste duel levert een zege op directe concurrent Sevilla een plaats in de volgende ronde op. Foto: VI Images