Groep J: 'Ongenaakbaar' Dortmund uitgeschakeld

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers in de zesde en laatste speelronde in de groepsfase van de Europa League kunt u terecht op het VI-Scorebord. Kijk hier voor de stand in de diverse groepen

Borussia Dortmund is de trotse koploper in de Bundesliga. Waar het binnen de Duitse landsgrenzen rozengeur en maneschijn is, kreeg de ploeg op bezoek bij Sevilla een flinke tegenvaller te verwerken. Er kwam immers een einde aan het Europese avontuur. Paris Saint-Germain is groepswinnaar na een gelijkspel bij Karpaty Lviv.

Sevilla-Borussia Dortmund 2-2De bezoekers moesten winnen bij Sevilla om te overwinteren in de Europa League. Shinji Kagawa, een van de revelaties dit seizoen in de Bundesliga, wees Borussia de goede weg. De Japanner profiteerde van geschutter van Julien Escudé. De voormalig Ajacied leverde volledig onnodig de bal in. Kagawa rondde vervolgens met enig fortuin af.

Nog voor de onderbreking boog Sevilla de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Romaric trof doel na 31 minuten. Frédéric Kanouté kopte vier minuten later de belangrijke tweede treffer binnen.

Door de twee Sevilla-treffers was Dortmund genoodzaakt nog twee keer te scoren. Neven Subotic leek die boodschap begrepen te hebben. Hij kopte hard raak uit een corner van Nuri Sahin (foto).

Tot opluchting van de Spanjaarden en ontsteltenis van de Duitsers vielen er echter geen doelpunt meer, waardoor Sevilla de aanval van de gasten afsloeg en zich verzekerde van de volgende ronde. Dortmund kan zich na woensdag volledig op de competitie richten.

Karpaty Lviv-Paris Saint-Germain 1-1De Fransen hielpen thuisploeg Lviv aan het eerste puntje in Groep J. Pegúy Luyindula was vijf minuten voor rust verantwoordelijk voor de openingstreffer namens PSG. Nog voor de onderbreking bepaalde Artem Fedetskiy de eindstand op 1-1.

Door de remise is Karpaty van de hatelijke nul af, al eindigt de ploeg wel afgetekend als laatste. Dortmund is derde met een punt minder dan Sevilla dat na zes wedstrijden over tien punten beschikt. PSG verzamelde in zes duels twaalf punten.