Groep J: Dortmund laat zege glippen, Sevilla wint simpel

Paris Saint-Germain blijft koploper in de Groep J. De ploeg kwam laat op gelijke hoogte tegen een beter Borussia Dortmund. Sevilla had geen enkele moeite met Karpaty Lviv en klom naar de tweede plaats.

Borussia Dortmund-Paris Saint-Germain 1-1Na een wat gezapige eerste helft, waarin de thuisploeg de betere kansen kreeg, brak de wedstrijd pas open vijf minuten na rust. Jakub Blaszczykowski werd in het strafschopgebied vastgehouden door Mamadou Sakho. Nuri Sahin schoot onberispelijk de aan Dortmund gegeven strafschop binnen.Borussia kreeg daarna enkele kansen - met name via een kopbal van Neven Subotic - de kans op 2-0 te komen maar liet deze liggen.

In de slotfase rechtte PSG nog eenmaal de rug en forceerde een slotoffensief. Deze kreeg zijn beloning vlak voor tijd. Invaller Guillaume Hoarau liet Mario Götze zijn hielen zien en bediende de eveneens ingevallen Clément Chantôme voor de gelijkmaker.

Karpaty Lviv-Sevilla 0-1Karpaty Lviv leed tegen Sevilla alweer de derde nederlaag in de Europa League. Daar viel ook niets aan af te dingen. De Spanjaarden domineerden de wedstrijd eenvoudig en mochten zichzelf alleen verwijten dat de zege niet groter uitviel. In de 34ste minuut kopte Frédéric Kanouté de winnende treffer tegen de touwen. Julien Escudé was ook dichtbij, maar zijn kopbal eindigde op de lat. In de slotfase moest de thuisploeg met tien verder na twee keer geel, dus rood, voor Vjatsjeslav Tsjetsjer. Toen zwaaiden de Oekraïners echter al lang met de witte vlag.