Groep I: punt voor Schotten na doelpuntrijke slotfase

Schotland heeft een punt overgehouden aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië (2-2). De Schotten kwamen twee keer op voorsprong maar verzuimden de voorsprong vast te houden.

Een fout van doelman Jan Lastuvka op het schot van Kenny Miller betekende het eerste doelpunt van de wedstrijd. Darren Fletcher stond bij dat doelpunt aan de basis. Op slag van rust ging Schotland daarmee met een kleine voorsprong de kleedkamers in.

In de tweede helft duurde het lang voordat de bal weer in het net lag. Tsjechië had meer balbezit waardoor het spel zich grotendeels afspeelde op de helft van de Schotten. Het was dan ook geen verrassing dat Jaroslav Plasil zijn land op gelijke hoogte zette. Enigszins fortuinlijk kwam de bal op zijn bovenbeen na een mislukt schot van Jan Rezek.

Zeven minuten voor tijd leek Schotland alsnog de drie punten binnen te slepen. Kenny Miller en Darren Fletcher wisselden de rol van aangever en doelpuntenmaker af. De speler van Manchester United zette Schotland met een tegendraads schot op 2-1.

Toch lukte het Schotland niet om met drie punten het veld af te stappen. Een verzilverde strafschop van Michal Kadlec dwong de landen de punten te delen.

Schotland staat met een vijfde positie momenteel tien punten achter op groepsleider Spanje (15 ptn), waardoor directe plaatsing voor het EK in Polen en Oekraïne niet meer mogelijk is. Tsjechië staat tweede, met tien punten. Foto: VI Images