Groep I: Portugal naar EK, Denemarken in wachtkamer

Portugal heeft zich ten koste van Denemarken van een EK-ticket verzekerd (1-0). Albanië krijgt na een 2-0 nederlaag tegen Servië een laatste kans in Armenië.

Portugal - Denemarken 1-0
Portugal wist op voorhand dat het aan een puntje genoeg had tegen de Denen om zich te plaatsen voor het eindtoernooi in Frankrijk. De Scandinaviërs hadden zich op hun beurt lelijk in de vingers gesneden door de laatste twee EK-kwalificatieduels tegen Albanië en Armenië doelpuntloos gelijk te spelen. De bezoekers leken direct na rust de voorsprong te grijpen via Nicklas Bendtner, wiens inzet de paal raakte.

Waar Denemarken verzuimde de leiding te nemen, slaagde Portugal daar halverwege de tweede helft wel in. Moutinho toonde zijn uitmuntende techniek door zich vrij te spelen in een kleine ruimte, waarna hij met een bekeken schot doel trof. Portugal gaf de zege niet meer uit handen en is zeker van EK-ticket.

Albanië - Servië 0-2
Servië zette Albanië een behoorlijke voet dwars. De bezoekers hadden geen uitzicht meer op een trip naar Frankrijk, terwijl Albanië een goede kans had om de tweede plaats van Denemarken over te nemen. De Albanezen hadden vanwege de doelpuntloze tussenstand lange tijd hoop op de volle buit, maar Aleksandar Kolarov bracht daar in de blessuretijd van de tweede helft verandering in door de bezoekers op voorsprong te zetten. Adem Ljajíc deed er nog een schepje bovenop door de marge te verdubbelen.

Albanië krijgt op de laatste speeldag de kans om de tweede plaats alsnog van Denemarken over te nemen. De Albanezen gaan op bezoek bij hekkensluiter Armenië, terwijl nummer twee Denemarken alle groepswedstrijden achter de rug heeft. Christian Eriksen en co moeten hopen dat de voorsprong van een punt op Albanië intact blijft. Bij een overwinning van Albanië moeten de Denen play-offs spelen om alsnog naar Frankrijk te mogen.

Aleksandar Kolarov was de gevierde man aan Servische zijde.

Frankrijk - Armenië 4-0
Armenië was vanavond te gast in Frankrijk voor een oefenduel en dat verliep niet al te best voor de bezoekers. Na goals van Antoine Griezmann en Yohan Cabaye was het de beurt aan Karim Benzema. Met twee treffers in twee minuten bepaalde de Real Madrid-spits de eindstand op 4-0. Kort na doelpuntrijke periode verliet Benzema het veld met een dijblessure. Over de ernst van de kwetsuur is vooralsnog niets bekend.