Groep I: Pedro sloopt Wit-Rusland, Finland thuis gelijk

Pedro heeft Spanje een ruime overwinning bezorgd op bezoek bij Wit-Rusland. Finland wacht nog altijd op zijn eerste zege in de WK-kwalificatiereeks; het speelde gelijk tegen Georgië.

Wit-Rusland - Spanje 0-4Spanje kende een makkelijke avond in Minsk, waar het uitduel met Wit-Rusland eigenlijk al beslist was na 21 minuten. Twee spelers van Barcelona waren hiervoor verantwoordelijk: Jordi Alba en Pedro (foto). Nadat David Silva al een enorme kans gemist had, opende Jordi Alba de score in de twaalfde minuut. De linksback profiteerde na een goede combinatie met zijn ploeggenoten Xavi en Pedro.

Die laatste was de grote uitblinker in het Dinamo Stadion en maakte op aangeven van David Silva 0-2 in de 21ste minuut. Daar bleef het niet bij voor de aanvaller, die bij Barcelona lang niet altijd kan rekenen op een basisplaats, want halverwege de tweede helft vond hij nog twee keer het net. In de 69ste minuut rondde hij een dribbel af met een lob over de doelman en drie minuten later stond Cesc Fabregas aan de basis van de derde treffer van Pedro van de avond.

Spanje heeft na twee wedstrijden zes punten, waardoor het op gelijke hoogte komt met Frankrijk. Wit-Rusland wacht na drie duels nog altijd op zijn eerste punt en is hekkensluiter in Groep I.

Finland - Georgië 1-1De Finnen startten met vier spelers uit de Eredivisie, maar Niki Mäenpää, aanvoerder Niklas Moisander, Jukka Raitala en Tim Sparv zagen de enige Eredivisionist aan de kant van Georgië in de 56ste minuut de score openen. Drie minuten na de treffer van Vitesse-verdediger Guram Kashia - die scoorde door een voorgegeven hoekschop binnen te werken - moest Finland ook nog eens met tien man verder, aangezien Alexei Eremenko Jr. zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving.

Met tien tegen elf slaagde Finland er echter al snel in om op gelijke hoogte te komen, want Kasper Hämäläinen bepaalde de eindstand in de 63ste minuut op 1-1. Na een goede individuele actie passeerde hij doelman Nukri Revishvili door de benen.

Door het gelijkspel heeft Finland nu één punt uit twee wedstrijden, waarmee het de vierde plaats bezet in Groep I. Georgië heeft er drie meer en staat daardoor nu derde achter Spanje en Frankrijk. Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers op weg naar het WK in 2014 kun je terecht op WK-kwalificatie Europa. Foto: VI Images