Groep I: Frankrijk in de laatste minuut nog naast Spanje

Spanje heeft voor het eerst tijdens de WK-kwalificatiereeks puntenverlies geleden. De thuiswedstrijd tegen Frankrijk eindigde in de slotminuut in 1-1. Georgië, met Vitesse-aanvoerder Guram Kashia in de basis, verloor in Minsk met 2-0. Daarmee liet het de kans liggen om voor even de koppositie in te nemen in Groep I.

Spanje - Frankrijk 1-1Tot de laatste minuut was er nog niets aan de hand voor de Spanjaarden. Sergio Ramos had zijn land in de 25ste minuut op voorsprong gezet. In de 42ste minuut liet Cesc Fabregas de kans om de score te verdubbelen onbenut.

De Barcelona-aanvaller miste vanaf elf meter, waardoor de voorsprong van de Europees en wereldkampioen nihil bleef. Uiteindelijk zorgde dat voor puntenverlies. Olivier Giroud was in de blessuretijd verantwoordelijk voor het gelijkspel: 1-1.

Spanje en Frankrijk delen samen de koppositie in Groep I. Beide landen hebben daarnaast één wedstrijd minder gespeeld dan Georgië en Wit-Rusland.

Georgië - Wit-Rusland 0-2Wit-Rusland had genoeg aan de doelpunten van Renan Bardini Bressan en Stanislav Dragun in het eerste half uur om de eerste overwinning te boeken in de WK-kwalificatiereeks. Georgië bleef daardoor steken op vier punten uit vier duels en miste daardoor de koppositie. Foto: VI Images