Groep I: Everton en Benfica klaren klus

Everton en Benfica hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De Engelsen wonnen uit bij AEK Athene met 1-0 en de Portugezen klopten in Wit-Rusland BATE Borisov.

AEK Athene-Everton 0-1Na zes minuten nam Everton al de, uiteindelijk, beslissende voorsprong. Jô zette met een subtiele pass Diniyar Bilyaletdinov (foto) vrij voor Sebastian Saja. De Rus faalde niet. The Toffees verloren in de eerste helft wel Dan Gosling en Sylvain Distin met blessures. In de tweede helft ging AEK Athene nog op zoek naar de gelijkmaker. Youssouf Hersi raakte de paal en Gustavo Manduca zag zijn inzet door Jose Baxter van de lijn gehaald worden.

BATE Borisov-Benfica 1-2In de eerste helft was het saaiheid troef in Wit-Rusland. Dat stond Javier Saviola blijkbaar niet aan. De kleine Argentijnse spits van de Portugezen scoorde na de eerste vloeiende aanval van de avond. Het bleek de opmaat voor een aardig tweede bedrijf. Waar Fábio Coentrão de eerste goal voorbereidde, was hij in de 63ste minuut de afmaker. Hij scoorde op aangeven van Saviola. Vijf minuten daarna kopte Miguel Vítor een eigen doelpunt binnen: 2-1. Benfica overleefde de laatste ruim twintig minuten.

Benfica gaat aan de leiding in de groep en is geplaatst voor de volgende ronde. Ook Everton is door. BATE Borisov en AEK Athene hebben beide vier punten minder dan de Engelsen en spelen de laatste wedstrijd slechts voor de statistieken.