Groep I: eerherstel voor Portugal dankzij late treffer Ronaldo

Reacties

Portugal heeft zich in de uitwedstrijd tegen Denemarken op het laatste moment hersteld van de 1-0 thuisnederlaag van vorige maand tegen Albanië, die bondscoach Paulo Bento de kop kostte. Cristiano Ronaldo zorgde ervoor dat diens opvolger Fernando Santos zijn eerste EK-kwalificatieduel winnend afsloot.

Groep I: eerherstel voor Portugal dankzij late treffer Ronaldo

Aanvankelijk leek ook Ronaldo niet bij machte zijn land langs de ploeg van bondscoach Morten Olsen te leiden. De bij zijn club Real Madrid in supervorm verkerende ster schoot in de eerste helft ruim voorlangs toen hij na een sprint oog in oog kwam met doelman Kasper Schmeichel, die vlak na rust een zeker lijkende treffer van de Portugees voorkwam. In de slotminuut (95ste, foto) kopte Ronaldo echter alsnog zijn achttiende treffer van het seizoen tegen de touwen.

Daarmee deed Denemarken zichzelf tekort, want het had via Michael Krohn-Dehli zelf ook een uitstekende kans op de openingstreffer gehad. De ex-Ajacied schoot tegen de paal, terwijl ook Christian Eriksen als spelmaker van zich deed spreken. Ajax-linksback Nicolai Boilesen viel na een uur geblesseerd uit. Hij werd van het veld gedragen nadat collega-verdediger Daniel Agger de bal hard tegen zijn hoofd had geschoten.

Met AZ-verdediger Simon Poulsen als Boilesens vervanger gaf Denemarken in de extra tijd dus nog een punt uit handen. Het betekent dat Albanië vooralsnog koploper is in Groep I. Denemarken heeft weliswaar eveneens vier punten, maar één duel meer gespeeld omdat het treffen tussen Servië en Albanië eerder deze avond werd gestaakt. Portugal staat derde met drie punten uit twee duels, vóór Servië en Armenië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.