Groep H: Zenit door na zegereeks, Gent wint van Valencia

Zenit St. Petersburg heeft de reeks overwinningen een vervolg gegeven op bezoek bij Olympique Lyon en is door in de Champions League. AA Gent was in eigen huis te sterk voor Valencia.

Olympique Lyon - Zenit St. Petersburg 0-2
Zenit acteerde in de groepsfase in de eerste drie duels foutloos en zette de dominantie in Groep H kracht bij door op bezoek bij Lyon de score te openen. Hulk stoomde halverwege de eerste helft op over de rechterflank en net op het moment dat de Franse defensie de situatie onder controle dacht te hebben, snelde de Braziliaan voorbij twee opponenten. Artem Dzyuba (foto) wist vervolgens met diens afgemeten voorzet wel raad en schoot de 0-1 voorbij doelman Anthony Lopes.

Hulk en Dzyuba vormden op Franse bodem een doeltreffend duo. De Braziliaans-Russische tandem sloeg kort na rust voor de tweede keer toe. Wederom op aangeven van Hulk wist Dzyuba de Portugese Lyon-keeper te verschalken. De Russen wisten dat ze aan drie punten genoeg hadden om zich te plaatsen voor de knock-outfase van het miljoenenbal en consolideerden vervolgens de geruststellende voorsprong tegen het tiental van Lyon, dat Maxime Gonalons na twee gele kaarten met rood zag vertrekken. Datzelfde overkwam ook Zenit-verdediger Aleksandr Anyukov vlak voor tijd.

AA Gent - Valencia 1-0
De kansenregen waar Gent verantwoordelijk voor was leverde pas kort na rust een voorsprong op. Sven Kums bekroonde vanaf de strafschopstip het overwicht van de thuisploeg. Dat de score pas werd geopend door een rake strafschop, kwam op het conto van doelman Jaume Domenech. De Spanjaard hield zich bewonderenswaardig staande in de Belgische schiettent. Al kreeg de sluitpost ook hulp van het aluminium. Danijel Milicevic zag zijn krachtige kopbal namelijk tegen de paal belanden.

De gastheren wisten de 1-0 voorsprong over de streep te trekken, waardoor nummer twee Valencia in Groep H in zicht komt. De Spanjaarden zijn met nog twee wedstrijden te spelen in het bezit van een voorsprong van twee punten op Gent. Lyon kijkt vanaf plaats vier toe met één schamel punt, terwijl Zenit St. Petersburg zeker is van de volgende ronde in de Champions League.