Groep H: Zenit blijft foutloos, Valencia moet vrezen

Reacties

Zenit-Petersburg heeft ook zijn vijfde wedstrijd in Groep H van de Champions League gewonnen. Valencia behoudt de tweede plaats, maar kan die dinsdagavond kwijtraken.

Groep H: Zenit blijft foutloos, Valencia moet vrezen

Zenit Sint-Petersburg - Valencia 2-0
Na vier groepsduels was Zenit al verzekerd van een plek in de achtste finale van het kampioenenbal, maar voor de groepswinst had de ploeg van trainer André Villas-Boas nog één punt nodig. Dat moest gebeuren tegen Valencia, dat in de eerste speelronde op eigen veld verloor van de Russen: 2-3.

Ook in Sint-Petersburg verloor Valencia. Oleg Shatov opende na een kwartier de score in het Petrovsky Stadion. Hij ontsnapte aan buitenspel na een pass van Artem Dzyuba, waarna hij alleen voor doelman Jaume Doménech koel afrondde. Paco Alcácer was nog voor rust twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar het was uiteindelijk Dzyuba die de wedstrijd een kwartier voor tijd besliste in het voordeel van de thuisclub.

Na een één-twee met Shatov gaf Danny voor op Dzyuba, die de bal in een leeg doel kon schuiven. Het was al zijn vijfde doelpunt dit seizoen in de Champions League, waardoor de aanvaller zich samen met Cristiano Ronaldo topscorer mag noemen. Valencia eindigde de wedstrijd uiteindelijk met tien man, aangezien Rúben Vezo een directe rode kaart kreeg na een overtreding op de doorgebroken Shatov.

Zenit heeft nu vijftien punten uit vijf duels, waardoor het als groepswinnaar naar de achtste finale gaat. Valencia blijft staan op zes punten en kan daardoor nog achterhaald worden door AA Gent (vier punten) en Olympique Lyon (één punt). Die clubs staan dinsdagavond om 20.45 uur in Frankrijk tegenover elkaar. In de laatste speelronde speelt Valencia thuis tegen Lyon, terwijl Zenit op bezoek gaat bij Gent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.