Groep H: Young Boys overwintert na spektakelstuk

Dankzij drie doelpunten binnen vier minuten plaatste BSC Young Boys zich voor de volgende ronde van de Europa League. De Zwitsers zijn niet meer te achterhalen door Odense BK en Getafe.

BSC Young Boys - VfB Stuttgart 4-2Na 81 minuten zag het er nog niet naar uit dat BSC Young Boys de tweede plaats zou veilig stellen. De thuisclub opende zes minuten voor rust wel de score via David Degen, die tegen zijn tweelingbroer Philipp Degen speelde, maar VfB Stuttgart kwam langszij door treffers van Pavel Pogrebnyak en Sven Schipplock. Maar in de slotfase wist Young Boys alsnog drie punten te pakken door doelpunten van Scott Sutter en Emmanuel Mayuka (foto, twee keer).

Odense BK - Getafe 1-1Odense BK en Getafe hadden na vier duels drie punten en dus beide nog een kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League, maar het onderlinge treffen eindigde in een gelijkspel waar beide teams niets aan hadden. Pedro Ríos leek de bezoekers een overwinning te bezorgen door zijn goal in de zeventiende minuut, maar in blessuretijd was het Hans Henrik Andreasen die zorgde voor een gelijkspel.

Ondanks de nederlaag blijft VfB Stuttgart eerste, met twaalf punten uit vijf duels. BSC Young Boys heeft er drie minder en overwintert ook in Europa. Odense BK en Getafe zijn uitgeschakeld met vier punten uit vijf wedstrijden. Foto: VI Images