Groep H: supersub Martínez redt FC Porto op bizarre wijze

Bruno Martins Indi heeft met FC Porto in de Champions League ternauwernood een punt overgehouden aan het uitduel bij Shakhtar Donetsk: 2-2. BATE Borisov won thuis van Athletic de Bilbao.

Shakhtar Donetsk - FC Porto 2-2
De Portugezen haalden in het openingsduel tegen BATE Borisov (6-0) ongenadig hard uit, maar hadden het in Oekraïne een stuk lastiger. Porto, met Bruno Martins Indi in de basis, kreeg tien minuten voor rust vanaf de stip dé kans op de openingsgoal. Yacine Brahimi werd in de zestien onderuit gehaald, nam de toegekende strafschop zelf, maar faalde.

En dat leek Porto kort na rust duur komen te staan. Alex Teixeira kreeg de bal op een presenteerblaadje van Olexandr Kucher (die eerder de strafschop weggaf) en schoof de 1-0 binnen. Luiz Adriano maakte kort voor tijd zelfs 2-0. Dat invaller Jackson Martínez (foto) er in de slotminuut vanaf de stip 2-1 van wist te maken, leek veel te laat. Diep in de blessuretijd tekende diezelfde Martínez echter alsnog voor 2-2.

BATE Borisov - Athletic de Bilbao 2-1
De Wit-Russen, die twee weken geleden dus een pak slaag kregen van Porto, verrasten in de eerste helft behoorlijk. Door goals van Denis Polyakov en Aleksandr Karnitski namen zij namelijk een comfortabele leiding tegen de Spaanse opponent: 2-0. Kort voor rust zorgde Arits Aduriz met een droge schuiver echter voor de aansluitingstreffer. De ruststand bleek ook de eindstand, waarmee BATE voor eerherstel zorgde.