Groep H: Stuttgart boekt knappe uitzege op Getafe

Bekijk hier alle andere uitslagen in de vierde speelronde van de Europa League. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

VfB Stuttgart behoudt de ongeslagen status door op bezoek bij Getafe te winnen. Odense BK won op eigen veld van BSC Young Boys.

Getafe-VfB Stuttgart 0-3Stuttgart deed de status van ongeslagen koploper in groep H eer aan door het lastige uitduel met Getafe te winnen. De Duitsers kwamen na een klein halfuur spelen op voorsprong door een doelpunt van Ciprian Marica.

Na de openingstreffer ontwikkelde zich een gelijkopgaande wedstrijd. Het enige verschil was dat Stuttgart zorgvuldiger omsprong met de geboden kansen. Een kwartier in de tweede helft verdubbelde Timo Gebhart de score en tien minuten later gooide Harnik de wedstrijd definitief in het slot. Daarna was het Spaanse verzet gebroken.

Stuttgart heeft uit de eerste vier duels de volle mep gehaald en gaat aan de leiding in groep H. De ploeg incasseerde zelfs pas een tegendoelpunt. Getafe blijft staan op drie punten en zakte af naar de laatste plaats in de groep.

Odense BK-BSC Young Boys 2-0De thuisploeg zorgde voor een verrassing door te winnen van Young Boys, dat toch al zes punten verzameld had. Grote man aan de kant van de Denen was Hans Henrik Andreasen. De verdedigende middenvelder nam beide treffers voor zijn rekening.

Zowel de eerste als de tweede kwam voort uit een dood spelmoment. Bij de openingstreffer, na tien minuten spelen, toucheerde Andreasen een vrije bal van Sørensen als laatste. De 2-0, een kwartier na rust, kwam voort uit een uitstekend direct genomen vrije trap.

Odense is van de hatelijke nul verlost met de overwinning en passeert en passant Getafe in de stand. Young Boys blijft ondanks de verliespartij met zes punten staan op plaats twee.