Groep H: Ronaldo zet BVB terug op aarde, perfecte hattrick Kane

Real Madrid heeft Borussia Dortmund de tweede nederlaag in de Champions League toegebracht. Tottenham Hotspur deed dankzij Harry Kane wat werd verwacht in Groep H.

Borussia Dortmund – Real Madrid 1-3
Trainer Peter Bosz oogst veel lof voor het spel en de resultaten van Borussia Dortmund in Duitsland. 'Real Madrid is van een andere orde', zei de Nederlandse trainer na de 6-1 zege op Borussia Mönchengladbach. De bevestiging kwam dinsdag al in het eerste kwartier. BVB, dat sterk was begonnen met druk zetten, kwam twee keer goed weg.

De doorgebroken back Dani Carvajal kapte zich in de achtste minuut knap vrij, maar had daarna geen oog voor de vrijstaande Cristiano Ronaldo en stuitte op keeper Roman Bürki. Die kreeg kort daarna hulp van back Lukasz Piszczek, toen Ronaldo Gareth Bale in stelling bracht. Het bleken de waarschuwingen voor de ogenschijnlijk onontkoombare Madrileense treffer, die in de achttiende minuut ook viel. Na een bekeken pass van Carvajal maakte Bale het karwei met een volley knap af.

Borussia Dortmund mocht zich beklagen dat scheidsrechter Björn Kuipers bij een 0-0 stand een handsbal van Sergio Ramos over het hoofd had gezien na een inzet van Maximilian Philipp. Maar het deed niets af aan de verdiende voorsprong van Real Madrid, dat in de eerste helft de thuisploeg bij tijd en wijle overklaste maar verzuimde de marge te vergroten.

Na rust zette het voorzichtig ingezette BVB-herstel verder door. Koud aan de tweede helft begonnen redde Raphael Varane nog knap voordat Pierre-Emerick Aubemayang gevaarlijk kon worden voor de thuisploeg. De daarmee gegroeide hoop werd in de 49ste minuut de kop ingedrukt. Toni Kroos vond de ruimte aan de linkerkant bij Bale, die op zijn beurt Ronaldo in staat stelde de 0-2 te maken.

Een knappe treffer van Aubemayang – hij tikte een voorzet van Gonzalo Castro in het Madrileense doel – bracht in de 54ste minuut nieuw vuur bij Dortmund. De wedstrijd was daarna meer in evenwicht, totdat in 78ste minuut Ronaldo de defensieve kwetsbaarheid van BVB onderstreepte en met zijn tweede goal van de avond de genadeklap uitdeelde aan de formatie van Bosz.

APOEL Nicosia – Tottenham Hotspur 0-3
Harry Kane heeft zich weer van grote waarde getoond voor Tottenham Hotspur. De spits bracht op aangeven van Toby Alderweireld zijn ploeg zes minuten voor rust op voorsprong bij APOEL Nicosia. Het was een flinke tegenvaller voor de Cypriotische gastheren, die in de eerste helft de beste kansen hadden gekregen. Igor De Camargo en Carlão verzuimden die te benutten.

Kane liet zich ook na rust gelden. APOEL-keeper Boy Waterman kon niet voorkomen dat de Tottenham-spits in een tijdsbestek van zes minuten met twee goals de wedstrijd na ruim een uur had beslist. De perfecte hattrick - hij scoorde met zijn linker-, zijn rechtervoet en zijn hoofd – bracht Tottenham de tweede zege op rij en de eerste plaats in Groep H naast Real Madrid.