Groep H: Pjanic dirigeert Juve naar zege, Sevilla coulant

Dinamo Zagreb is in de Champions League geen partij gebleken voor Juventus. De Kroaten gingen in eigen huis hard onderuit tegen de regerend kampioen van Italië. Europa League-winnaar Sevilla won nipt van Olympique Lyon.

Dinamo Zagreb - Juventus 0-4
De Oude Dame was eigenlijk al voor rust klaar met Dinamo Zagreb, dat na 31 minuten tegen een 0-2 achterstand aankeek. Miralem Pjanic opende de score in de 24ste minuut, na gestuntel in de Kroatische defensie bij een bal door het midden van Juventus-verdediger Leonardo Bonucci. De Bosniër profiteerde door vogelvrij binnen te tikken.

Zeven minuten later nam Pjanic de rol van aangever op zich. Vanaf het middenveld vond hij spits Gonzalo Higuaín met een bal over de verdediging. De Argentijn controleerde de bal met zijn borst en mikte koeltjes binnen in de linkerhoek. Een klein kwartier na rust pikte ook Paulo Dybala een doelpunt mee. De aanvaller, vorig seizoen nog goed voor 23 goals in 49 officiële wedstrijden, liet met een fraai schot van zeker 25 meter zijn eerste doelpunt van dit seizoen aantekenen. Rechtsback Dani Alves bepaalde de eindstand met een van richting veranderde vrije trap op 0-4.

Sevilla - Olympique Lyon 1-0
De winnaar van de Europa League kent een meer dan aardige start van het Champions League-seizoen. Na een doelpuntloos gelijkspel tegen Juventus pakten de Spanjaarden in eigen huis de volle buit tegen Olympique Lyon. De van Toulouse overgekomen Wissam Ben Yedder kroonde zich tegen de club uit zijn vaderland tot matchwinner.

Zeven minuten na rust slingerde Steven Nzonzi de bal vanaf de rechterkant naar de tweede paal, waar Luciano Vietto perfect timede en aflegde op de 26-jarige spits. Voor Ben Yedder was het daarna een koud kunstje de bal binnen te knikken. Vietto liet na om de marge te verdubbelen. Vanaf de strafschopstip schoot de Argentijn in de 69ste minuut over, waarna hij even later nog een bal van de doellijn gehaald zag worden: 1-0.