Groep H: Pellè matchwinner, Noorwegen sluit weer aan

Reacties

In Groep H is de strijd weer volledig open. Door puntenverlies van Kroatië en zeges van Italië en Noorwegen kruipen de nummers één tot en met drie naar elkaar toe.

Groep H: Pellè matchwinner, Noorwegen sluit weer aan

Italië - Malta 1-0
Net als bij zijn debuut voor Italië werd Graziano Pellè matchwinner in een wedstrijd tegen Malta. De spits van Southampton duwde na driekwart wedstrijd met zijn linkerarm - onbestraft - de enige treffer binnen.

De Italianen beukten zoals verwacht lang tegen een Maltese muur aan, maar de bezoekers waren via Alfred Effiong ook zowaar een keer gevaarlijk. Uiteindelijk drukte Pellè het overwicht van de thuisploeg uit in een treffer, na eerder al een paar keer dicht bij de openingsgoal geweest te zijn.

Bulgarije – Noorwegen 0-1
Verdediger Vegard Forren van Molde FK, tegenstander van Ajax in de Europa League, bezorgde de Noren na rust hun vierde zege in de EK-kwalificatiereeks.

Door de overwinning werkt Noorwegen zich naar boven in de groep. Kroatië speelde eerder op de avond al doelpuntloos gelijk in Azerbeidzjan, waardoor de ploeg van bondscoach Per-Mathias Høgmo twee punten op Kroatië inloopt.

De strijd om de twee rechtstreekse tickets naar het EK van 2016 ligt daardoor weer volledig open in Groep H. Italië gaat door de nipte overwinning op Malta aan kop, met vijftien punten uit zeven wedstrijden. Kroatië volgt met veertien punten en Noorwegen bezit een punt minder. Zondag is het Noorwegen - Kroatië.

Stand Groep H
Italië 7 - 15
Kroatië 7 - 14
Noorwegen 7 - 13
Bulgarije 7 - 8
Azerbeidzjan 7 - 5
Malta 7 - 1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.