Groep H: Man Utd toont veerkracht na 0-2 achterstand

Manchester United is in Groep H van de Champions League in eigen huis ontsnapt aan gezichtsverlies. The Mancunians kwamen 0-2 achter te staan, maar bogen die achterstand uiteindelijk om tot een 3-2 overwinning. Robin van Persie en Alexander Büttner (die zijn Champions League-debuut maakte) kwamen niet tot scoren. Galatasaray hield aan de ontmoeting met CFR Cluj een punt over.

Manchester United - Sporting Braga 3-2Manchester United werd direct op scherp gezet. Al na twee minuten lag de bal achter doelman David de Gea. Alan zette de Portugezen met een kopbal op voorsprong. Tot ieders verrassing kwam het volgende doelpunt op Old Trafford ook op naam van Alan te staan. Zodoende stond de thuisploeg al na twintig minuten met 0-2 achter.

Dat de aansluitingstreffer binnen vijf minuten viel zorgde voor hoop bij de ploeg van manager Sir Alex Ferguson en Darren Fletcher (foto). Javier Hernández liet de 1-2 aantekenen. Tijdens de tweede helft werd de druk op het doel van Braga groter, wat resulteerde in de 2-2. Jonny Evans bracht de spanning met de gelijkmaker terug in de wedstrijd.

Een kwartier voor tijd kon het thuispubliek op Old Trafford opgelucht ademhalen, toen Hernández de overwinning binnensleepte: 3-2. Na de voorsprong van The Red Devils waren de bezoekers niet bij machte om ook maar iets aan de stand te veranderen.

Manchester United staat door de zege fier bovenaan in Groep H. Braga staat op de derde positie, met zes punten achterstand op de grootmacht uit Manchester.

Galatasaray - CFR Cluj 1-1De wedstrijd tussen Galatasaray en Cluj was twintig minuten onderweg toen de Turken op achterstand kwamen. Een eigen doelpunt van Dany Nounkeu zette Cluj op voorsprong.

Een kwartier later kreeg de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Braziliaan Felipe Melo slaagde er niet in de bal vanaf elf meter tussen de palen te krijgen.

Daardoor leek Galatasaray op de derde nederlaag in de Champions League af te stevenen. Burak Yilmaz bracht echter verandering in de zaak. Op aangeven van Nordin Amrabat zorgde hij ervoor dat zijn club het eerste punt in de Champions League binnen heeft. Foto: VI Images