Groep H: Luiz Adriano breekt CL-record en scoort vijf keer

Shakhtar Donetsk heeft met een zevenklapper in de Champions League flink uitgehaald op bezoek bij BATE Borisov. Ook FC Porto pakte drie punten, al verliep die wedstrijd niet zo eenvoudig.

BATE Borisov - Shakhtar Donetsk 0-7
Dit was zonder meer de wedstrijd van Luiz Adriano. Met vier doelpunten voor de rust en één in de tweede helft was de Braziliaan een niet af te stoppen plaag voor de Wit-Russen. De Braziliaan zette na 28 minuten de marge op twee vanaf elf meter en voerde in een tijdsbestek van zeven minunten de score verder op van 0-4 naar 0-6. Zo scoorde hij voor rust in zeventien minuten vier keer, ook dat is een record.

Tussendoor was Douglas trefzeker, terwijl Alex Teixeira na tien minuten de score al had geopend. Na de rust zakte de wedstrijd behoorlijk in, maar maakte Adriano alsnog zijn vijfde van de avond: 0-7. De Braziliaanse spelmaker is de eerste speler in de geschiedenis van de Champions League die vier keer trefzeker is in één helft. Overigens deelt hij het CL-record van vijf treffers in één wedstrijd met Lionel Messi. Een ware afstraffing, al was het niet de grootste zege in het kampioenenbal. Die had plaats in het seizoen 2007/08, toen Liverpool met 8-0 te sterk was voor Besiktas.

FC Porto - Athletic de Bilbao 2-1
Bruno Martins Indi en consorten hebben goede zaken gedaan in eigen huis tegen Athletic de Bilbao. Dankzij invaller Ricardo Quaresma pakte FC Porto een kwartier voor tijd drie punten. Amper vier minuten na zijn entree bepaalde de aanvaller de eindstand: 2-1.

Na een uur was Guillermo verantwoordelijk voor de gelijkmaker, terwijl Héctor Herrera vlak voor de rust de score had geopend. Door de nipte zege blijft FC Porto, waar Martins Indi de wedstrijd volmaakte, aan kop in Groep H van de Champions League. De ploeg van trainer Julen Lopetegui heeft na drie speelronden zeven punten.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}