Groep H: Juventus berooft Lyon dankzij grandioze Buffon

Juventus heeft dankzij een wereldpartij van doelman Gianluigi Buffon van een veel sterker Olympique Lyon gewonnen. Sevilla overleefde een bezoek aan Zagreb.

Olympique Lyon - Juventus 0-1
Buffon ontpopte zich in Frankrijk tot grote man. Daarmee revancheerde de Juventus-doelman zich voor zijn fouten eerder deze maand tijdens Italië - Spanje en Juventus - Udinese.

In de 35ste minuut keerde Buffon een door Leonardo Bonucci veroorzaakte strafschop van Alexandre Lacazette. Zijn redding in de vijftigste minuut was misschien nog wel knapper, want toen reageerde hij fabuleus op een van richting veranderd schot van Nabil Fekir. Juventus kreeg het vier minuten later nog lastiger dan het al had, want toen kreeg Mario Lemina zijn tweede gele kaart.

Maar keer op keer viel Juventus terug op Buffon. Ook in de 71ste minuut, toen hij op miraculeuze wijze een kopbal van Corentin Tolisso uit zijn doel hield. De Oude Dame piepte en kraakte, maar kwam een kwartier voor het einde uit het niets op voorsprong. Invaller Juan Cuadrado vuurde de bal uit een lastige positie keihard in de korte hoek.

Dinamo Zagreb - Sevilla 0-1
Sevilla nam op bezoek bij de zwakke broeder in Groep H vanaf begin af aan het initiatief. Het leidde al snel tot een reusachtige mogelijkheid voor Samir Nasri, maar de in Andalusië opgeleefde technicus miste op onverklaarbare wijze het doel. Die fout maakte hij in de 37ste minuut goed, door van dichtbij af te ronden na een voorzet van Mariano.

Kort na rust miste Luciano Vietto een grote kans op de 0-2, toen hij na een pass van Franco Vázquez naast schoot. Dat kwam Sevilla bijna nog duur te staan, toen Borna Sosa kort voor het einde rakelings over schoot.