Groep H: Juve en Sevilla gelijk, Lyon soeverein koploper

Reacties

Juventus en Europa League-winnaar Sevilla hebben elkaar bij het eerste groepsduel in de Champions League in evenwicht gehouden. Gescoord werd er niet in Turijn. Olympique Lyon bleek in eigen huis veel te sterk voor Dinamo Zagreb.

Groep H: Juve en Sevilla gelijk, Lyon soeverein koploper

Juventus - Sevilla 0-0
Over kansen had de equipe van trainer Massimiliano Allegri niet te klagen. Sami Khedira mocht voor rust twee keer in volledige vrijheid op het doel van Sevilla-goalie Sergio Rico af, maar twee keer faalde de Duitser oog in oog met de 23-jarige sluitpost.

Ook na rust was Juventus weinig fortuinlijk, want Gonzalo Higuaín zag een kopbal op de lat uiteen spatten. In de Serie A was de Argentijn in drie duels al drie keer trefzeker, maar op het miljoenenbal wacht de van Napoli overgekomen spits daarom nog altijd op zijn eerste treffer in het shirt van Juventus. En omdat Sevilla het net ook niet wist te vinden, bleek 0-0 de eindstand.

Olympique Lyon - Dinamo Zagreb 3-0
Olympique Lyon en Dinamo Zagreb troffen elkaar voor het eerst sinds het seizoen 2011/12. Door een bizarre 1-7 zege – halverwege was het nog 1-1 – plaatsten de Fransen zich destijds ten koste van Ajax voor de knock-outfase. Bijna had de term 'knipoog-Kroaat' het Groene Boekje gehaald, de bijnaam die Domagoj Vida kreeg na het geven van een knipoog aan Bafétimbi Gomis na een van de vier treffers die de aanvaller op die beruchte avond maakte.

Ook woensdag slaagde Dinamo Zagreb er niet in Lyon punten afhandig te maken. De thuisploeg opende via Corentin Tolisso in de dertiende minuut de score. De 22-jarige Fransman kopte fraai raak op aangeven van Rafael. Pas na de hervatting plaatste Lyon de beslissende demarrage tegen het tandeloze Dinamo. Met een stiftje bracht Jordan Ferri in de 49ste minuut de 2-0 op het bord, waarna Maxwel Cornet nog voor het uur profiteerde van dramatisch verdedigen aan de zijde van de Kroatisch kampioen. Lyon liet de teugels verder vieren, waardoor een evenaring van de 1-7 na 1.742 dagen nooit in zicht kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.