Groep H: Italië stelt EK-ticket veilig, Noorwegen wint

Reacties

Italië heeft op bezoek bij Azerbeidzjan een EK-ticket veiliggesteld. Elders in Groep H deed Noorwegen goede zaken met een zege op Malta.

Groep H: Italië stelt EK-ticket veilig, Noorwegen wint

Azerbeidzjan - Italië 1-3
Italië kende mede dankzij Marco Verratti een uitstekende start. De regisseur van het Italiaanse middenveld stuurde spits Éder diep met een pass die aan de kunststukjes van landgenoot Andrea Pirlo deed denken. De Sampdoria-aanvaller tikte de openingstreffer vervolgens eenvoudig binnen. Stephan El Shaarawy rondde op aangeven van Andrea Candreva een knappe combinatie af en bracht Italië vlak voor rust op 1-2.

Juventus-verdedigers Leonardo Bonucci en Georgio Chiellini kennen met hun club een uiterst stroeve seizoenstart en in de 31ste minuut werd ook in Baku duidelijk dat het normaal zo betrouwbare duo niet in grootse vorm verkeert. Dimitrij Nazarov profiteerde van het geklungel in de Italiaanse defensie door de gelijkmaker voorbij Gianluigi Buffon te schieten.

Het was een andere Italiaanse verdediger die de wedstrijd halverwege de tweede helft in het slot gooide. Darmian snoepte de bal af diep op de Azerbeidzjaanse helft en schoot de 1-3 zuiver in de hoek. Door de zege behoudt Italië de ongeslagen status en koppositie in Groep H. Bondscoach Antonio Conte mag zich gaan focussen op zijn EK-selectie.

Noorwegen - Malta 2-0
De Noren begonnen als nummer twee met een comfortabele uitgangspositie aan de thuiswedstrijd tegen Malta, dat met slechts twee punten eigenaar was van de laatste plaats. Ook op Noorse bodem was de Maltese hoop op een zege snel verdwenen.

Noorwegen nam in de negentiende minuut de leiding via Alexander Tettey en het was Alexander Søderlund die de marge kort na rust verdubbelde. Na de 2-0 zege zal de Noorse ploeg met veel interesse naar de verrichtingen van concurrent Kroatië kijken. Bij puntverlies van de Kroaten, die om 20.45 uur aan de thuiswedstrijd tegen Bulgarije beginnen, zijn de Scandinaviërs zeker van EK-deelname.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.