Groep H: eclatant debuut Labbadia bij Stuttgart

De kaarten waren al geschud in Groep H. Toch werd de ruime overwinning op Odense BK bij VfB Stuttgart bejubeld. Young Boys was boos op scheidsrechter Pieter Vink.

VfB Stuttgart-Odense BK 5-1Trainer Bruno Labbadia hoefde niet te vrezen voor de consequenties van een slechte beurt aangezien de kwalificatie als zeker was gesteld. Maar de kersverse coach van VfB Stuttgart was erop gebrand bij zijn debuut een mooi resultaat neer te zetten. Hij slaagde in zijn opzet, want met een ruime 5-1 overwinning op Odense BK deed VfB Stuttgart vertrouwen op voor de ontmoeting met Bayern München.

Timo Gephart opende in de twintigste minuut de score, maar vooral in de tweede helft deed VfB Stuttgart van zich spreken. Een eigen doelpunt van Daniel Høegh direct na rust bood de kans de score flink op te voeren. De 4-0 van Pavel Pogrenbyak was curieus. Anders Møller Christensen leek de inzet van de Rus te hebben gekeerd, maar de bal kreeg door een scheenbeen zo'n effect mee dat de bal alsnog in het Deense doel rolde.

Getafe-BSC Young Boys 1-0De nederlaag bij Getafe tekende zich in de eerste helft af. Het al gekwalificeerde BSC Young Boys liet het allemaal op zijn beloop en kreeg daarvoor na een kwartier de rekening gepresenteerd in de vorm van 1-0 van Adrian Sardinero. De Zwitsers probeerden na rust de nederlaag te voorkomen. In de laatste minuut viel de gelijkmaker, ware het niet dat de Nederlandse arbiter Pieter Vink de treffer van Marco Schneuwly afkeurde wegens een duwfout van Alain Nef in de voorbereiding. Foto: VI Images